maanantai 2. tammikuuta 2012

Ei niin UG-soppa

Meidän keittiön vuodenvaihde meni vähän myöhäisherännäisen hipsterimäisesti, sillä jo alkuillasta hellalta löytyi kattilallinen borssikeittoa porisemasta. Tai no, joutui siinä vähän kuorimaan ja pilkkomaan ensin. Mutta oli ihan toimiva soppa, kyllä hipsterit tietää.

Borssikeitto

3-6 punajuurta (koosta riippuen)
1/3 kaalia (tai yksi pieni)
2 sipulia
2 porkkanaa
pätkä purjosipulia
pätkä varsiselleriä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
voita
1 litra kasvislientä
2 laakerinlehteä
tinjamia
suolaa
pippuria
1/2 dl omenaviinietikkaa

smetanaa tarjoiluun

Suikaloi vihannekset, pilko sipuli ja valkosipuli.  Kuullota vihannekset pienissä erissä pehmeiksi voissa ja laita sivuun odottamaan. Kuumenna isossa kattilassa nokare voita, lisää tomaattipyree ja kuullota hetki, ja lisää sen jälkeen kuullotetut kasvikset. Sitten voit heittää mukaan kasvisliemen (sen verran, että vihannekset peittyvät!), timjamin, laakerinlehdet ja etikan ja maustaa koko roskaa pienellä määrällä suolaa ja pippuria. Keittele soppaa hiljalleen muutama tunti, nosta pois laakerinlehdet ja tarkista maku. Ja sen kuuluu olla hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti