keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Beet it!

Tältä maistui meillä eilen:


Punajuurilasagne

lasagnelevyjä (tai tortillalättyjä, joita käytimme tällä kertaa)

Punajuurikastike:
500 g punajuuria
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
pätkä chiliä
ruukku basilikaa
600 g purkkitomaatteja
suolaa
pippuria
oreganoa
ripaus kanelia

Bechamelkastike juustolla:
30 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 dl vahvaa juustoa
raastettua muskottipähkinää
suolaa
ripaus viherpippuria




Valmista ensin punajuurikastike. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli ja silppua chili. Kuulota pannulla öljyssä ensin sipulit ja lisää sitten joukkoon muut vihannekset. Hauduttele hetki ja kippaa sitten joukkoon myös tomaattimurska, basilikanlehdet ja mausteet. Anna kypsyä miedolla lämmöllä (me pidettiin sotkua hellalla suunnilleen 20 min).
Kun punajuurikastike muhii, voit valmistaa bechamel-kastikkeen. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (en kerro tässä, että me lämmitettiin laiskuuspäissämme mikrossa). Sulata voi kasarissa ja lisää jauhot. Varo, ettei seos ruskistu! Lisää kuumennettua maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua minuutti tai kaksi ja lisää raastettu juusto ja mausteet.

Sitten onkin jäljellä enää vuuan voitelu ja täyttö. Lorauta pohjalle hieman punajuurikastiketta, aseta sen päälle lasagnelevyt (tai tortillat), sitten taas punajuurikastiketta, loraus bechamel-kastiketta ja uusi levykerros jne. Meidän padasta tuli tällä kertaa nelikerroksinen, vaikka vähempikin olisi riittänyt. Päällimmäiseksi jätettiin tietystikin lasagnelevy+juustokastike, saatettiin vielä ripotella hieman parmesaania pinnalle...
Uunissa tämä herkku istuu vajaan tunnin ja jos uuni on yhtä ärhäkkä kuin meidän, niin kannattaa eka puoli tuntia pitää foliota padan yllä. Jos ei tietysti halua mustaa ruokaa. Niin ja uunin lämpötila sopii olla sellanen 175 Anders Celsiusta. Ai että. Ja parhaimmillaan lasagne on hieman jäähtyneenä. Silloin ei myöskään pala esim. koko suu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti