torstai 16. helmikuuta 2012

Yksinkertaisesti sipulikeitto

Koska sipuli on halpaa ja hyvää. Ja helppo tehdä. Lisäksi päästiin käyttämään vanhaksi menossa ollut juusto.



1 kg sipulia
4 kpl valkosipulia
+1.2 litraa kasvislientä
voita
oliiviöljyä
korianteria
suolaa
mustapippuria

Lisäksi
Vaaleaa leipää
Mausteista juustoa

Alkuun suosittelen googlaamaan miten estää itkeminen sipuleita kuoriessa. Tämän jälkeen pilko sipulit. Laita köntti voita sulamaan kattilaan, kaada perään loraus oliiviöljyä. Kun voi on sulanut,  lisää sipulit. Kuulota aluksi miedommalla lämmöllä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen voit nostaa lämpöä. Kuulota kunnes sipulien väri alkaa taittamaan kauniin kultaiseen sävyyn. Lisää kasvisliemi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Mausta  keitto suolalla, mustapippurilla ja korianterilla. Itsehän lisäsin myös ripauksen ruokosokeria.

Kaada keitto tarjoiluastioihin tai tarjoiluastiaan. Levitä pinnalle siivuja vaaleaa leipää ja tämän päälle raasta juustoa. Reilusti. Laita uuniin, käännä grillivastus ja anna olla kunnes pinta on saannut kunnolla väriä.

Hyväähän se on. Ei siitä pääse mihinkään. Juustona käytettiin Salaneuvosta, "normaalistihan" tähän käytetään gruyère-juustoa. Omnom joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti