sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Sunnuntaisoppa

Tässäpä seuraa meidän lauantain illallismenu, joka kokattiin vasta sunnuntaina. Koska lauantaina haettiin kiinalaista eikä käyty omassa keittiössä muuten kuin viemässä vichypullo jääkaappiin.

Hernesoppa

600 g pakasteherneitä (jos ei tuoreita löydy!)
3 dl vettä
200 g ranskankermaa
2 rkl sherryä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl salviaa

Kippaa pakasteherneet kiehumaan 3 desilitraan vettä noin 20 minuutiksi. Älä valuta vettä pois, vaan soseuta herneet ja sekoita joukkoon ranskankerma ja sherry. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia ja lisää mausteet.
Ja sherryn voi varsin hyvin jättää sopasta pois. Kunhan hifistelin kun kyseistä jumalten juomaa sattui kaapista löytymään.


Sopan seuraksi tehtiin laiskuuspäissämme brushettoja valmiista ranskanleivästä. Jynssättiin siis leipäviipaleita puolikkailla kypsillä tomaateilla, kaadettiin päälle oliiviöljyä ja ripoteltiin mausteita (basilikaa, mustaapippuria, suolaa). Taisinpa pilkkoa joukkoon yhden valkosipulinkynnenkin. Sitten viskattiin viipaleet uuniin grillivastuksille muutamaksi minuutiksi. Ihan hyvää, vaikka vähän uusavutonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti