Haluttiin tehdä jotain pientä naposteltavaa muun ruuan yhteyteen. Jääkaapista löytyi muutama ylimääräinen punajuuri ja saatiin idea tehdä punajuurisipsejä.
Punajuurisipsit
2-3 punajuurta
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
Kuori ja siivuta punajuuret ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Asettele ne uunipellille vierekkäin niin, että koko pelti täyttyy. Sekoita mausteseokseen öljy, hunaja, suola, mustapippuri ja timjami. Sivele sudilla punajuurten päälle kerrokseksi. Paista uunissa 175-asteessa, kunnes alkavat olla rapsakoita.
Vaikka sipsit näyttivätkin verisiltä pekonipalasilta, ne maistuivat ERITTÄIN hyvälle! Suolaisen ja makean yhdistelmä <3
Punajuurisipsit
2-3 punajuurta
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
Kuori ja siivuta punajuuret ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Asettele ne uunipellille vierekkäin niin, että koko pelti täyttyy. Sekoita mausteseokseen öljy, hunaja, suola, mustapippuri ja timjami. Sivele sudilla punajuurten päälle kerrokseksi. Paista uunissa 175-asteessa, kunnes alkavat olla rapsakoita.
Vaikka sipsit näyttivätkin verisiltä pekonipalasilta, ne maistuivat ERITTÄIN hyvälle! Suolaisen ja makean yhdistelmä <3
Nam. Mun tekee hirveesti mieli punajuurta, ja oon sen suhteen ihan kokematon kokki. Nää vaikuttaa just sellasilta, mitä mun pitää kokeilla.
VastaaPoistaps. pistäkää bloginne blogilistalle, pliis!
VastaaPoistaKannattaa todellakin kokeilla!
VastaaPoistaBlogilistalle? Ainakin blogi on näkyvillä kaikille ja blogi lisätty listalle :o Eli "Luettelossa oleva blogi voidaan linkittää Blogger.comista, esimerkiksi Bloggerin etusivulta.."
Kokeilen!
VastaaPoistaNii, tänne: http://www.blogilista.fi/ ! En ainakaan bloginne nimellä löydä tätä sieltä. Se on kauhean kätevä tapa seurata blogien päivittymistä. Mut löydän mä tänne toki muutenkin :)
Olivatko punajuuret keitettyjä vaiko raakoja ennen sipseiksi valmistamista?
VastaaPoista