Eilen mulla oli kiireinen päivä, mutta halusin silti tehdä ruokaa. Teki mieli jotain kasvispainotteista ja nopeaa - siis wokkia! No ei ollut nopea.
Silppusin vihanneksia tunnin ja kun sain pannun vihdoin kuumaksi niin huomasin, että soija on lähes lopussa ja Jerellä wowiraidi kesken. Tuhahtelin siis menemään keittiössä ja jatkoin soijaa vedellä ja vitutti.
Wowiraidi-wokki
4 porkkanaa
2 paprikaa
parsakaalin nuppuja
250 g herkkusieniä
maustamatonta tofua
100 cashew-pähkinöitä
2 valkosipulin kynttä
3 pientä sipulia
hieman tuoretta chiliä
1/3 tl inkivääritahnaa
1/3 tl punaista currytahnaa
oliiviöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
4 rkl vettä
suolaa
Silppua vihannekset ja sienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös sipuli ja pilko valkosipuli. Kuutioi tofu, lorauta paistinpannulle öljyä ja paistele tofukuutioita hetki, jotta ne saavat hieman väriä. Kannattaa lorauttaa tofun päälle jo tässä vaiheessa hieman soijaa JOS SITÄ ON. Siirrä sitten tofu pannulta syrjään ja ruskista cashew-pähkinöitä hetki. Jos käytät suolaamattomia pähkinöitä, heitä oliiviöljyn lisäksi pannulle vähän suolaa. Sitten voit siirtää pähkinätkin hetkeksi odottamaan.
Seuraavaksi wokkipannulle lykätään hyvä määrä oliiviöljyä (3 ruokalusikallista ellei enemmän!) ja siihen minuutiksi kuulottumaan sipulit, valkosipuli ja inkivääritahna. Sitten perään vihannekset, sienet, muutama ruokalusikallinen niin soijaa, vettä kuin hunajaakin. Sekaan pienen pieneksi silputtua tuoretta chiliä ja currytahnaa. Niitä sitten paistellaan viitisen minuuttia tai kunnes vihannekset osoittavat pehmenemisen merkkejä. Mukaan vielä tofu ja pähkinät niin A'vot! Ja sitten tarjoillaan miehelle suoraan olohuoneeseen, koska raidi on edelleen kesken. Kehut saa kuulla vasta kymmenen jälkeen.
Silppusin vihanneksia tunnin ja kun sain pannun vihdoin kuumaksi niin huomasin, että soija on lähes lopussa ja Jerellä wowiraidi kesken. Tuhahtelin siis menemään keittiössä ja jatkoin soijaa vedellä ja vitutti.
Wowiraidi-wokki
4 porkkanaa
2 paprikaa
parsakaalin nuppuja
250 g herkkusieniä
maustamatonta tofua
100 cashew-pähkinöitä
2 valkosipulin kynttä
3 pientä sipulia
hieman tuoretta chiliä
1/3 tl inkivääritahnaa
1/3 tl punaista currytahnaa
oliiviöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
4 rkl vettä
suolaa
Silppua vihannekset ja sienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös sipuli ja pilko valkosipuli. Kuutioi tofu, lorauta paistinpannulle öljyä ja paistele tofukuutioita hetki, jotta ne saavat hieman väriä. Kannattaa lorauttaa tofun päälle jo tässä vaiheessa hieman soijaa JOS SITÄ ON. Siirrä sitten tofu pannulta syrjään ja ruskista cashew-pähkinöitä hetki. Jos käytät suolaamattomia pähkinöitä, heitä oliiviöljyn lisäksi pannulle vähän suolaa. Sitten voit siirtää pähkinätkin hetkeksi odottamaan.
Seuraavaksi wokkipannulle lykätään hyvä määrä oliiviöljyä (3 ruokalusikallista ellei enemmän!) ja siihen minuutiksi kuulottumaan sipulit, valkosipuli ja inkivääritahna. Sitten perään vihannekset, sienet, muutama ruokalusikallinen niin soijaa, vettä kuin hunajaakin. Sekaan pienen pieneksi silputtua tuoretta chiliä ja currytahnaa. Niitä sitten paistellaan viitisen minuuttia tai kunnes vihannekset osoittavat pehmenemisen merkkejä. Mukaan vielä tofu ja pähkinät niin A'vot! Ja sitten tarjoillaan miehelle suoraan olohuoneeseen, koska raidi on edelleen kesken. Kehut saa kuulla vasta kymmenen jälkeen.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista