Mausteinen Bostonleipä
Taikina:
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl grahamjauhoja
8-9 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Täyte:
1/2 dl voita
1/3 dl siirappia
1/3 tl piparkakkumaustetta (tai pienenpieni määrä inkivääriä, kardemummaa, neilikkaa ja kanelia)
1/2 tl suolaa
2 dl rouhittuja pähkinöitä (cashew- ja hasselpähkinöitä)
1 dl rusinoita
Voiteluun:
2 rkl vettä
2 rkl siirappia
1/3 tl piparkakkumaustetta (tai pienenpieni määrä inkivääriä, kardemummaa, neilikkaa ja kanelia)Ensin valmistetaan taikina. Liuota hiiva lämpimään veteen ja sekoita joukkoon suola, sokeri, oliiviöljy ja osa jauhoista. Alusta käsin joukkoon loputkin jauhot ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Nappaa sitten pieni pala taikinasta ja taputtele se voideltuun vuokaan leivän pohjaksi.
Sekoita täytteen voi, siirappi ja mausteet. Rouhi pähkinät. Kauli loput taikinasta jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja voitele levy siirappi-voi-mausteseoksella ja ripottele päälle rusinat ja rouhitut pähkinät. Kääri levy rullalle ja leikkaa se 8-10 palaan. Asettele palat pohjalle leikkauspuoli ylöspäin. Kohota leipää vielä puolisen tuntia ja ennen uuniin viskaamista voitele se vielä vesi-siirappi-mausteseoksella.
Sitten leipä uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi.
Ja se 45 minuuttia tuleekin pyörittyä sitten keittiössä, koska leivän tuoksu on aivan yhtä taivaallinen kuin maku.
Niin ja ohjehan oli siis repäisty jostain vanhasta Maku-lehdestä, mutta näyttää löytyvän myös netistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti