maanantai 19. syyskuuta 2011

Blueberry pie (to die for)

Nyt kun oikein sokerin (ja rasvan) makuun päästiin, niin räväytämpä vielä toisen ässän hihasta.

Blueberry pie

7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 tl sokeria
2 1/2 dl voita
1 1/3 dl kylmää vettä

Täyte:
reilu litra mustikoita
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/5 dl sokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl voita

Voiteluun:
1 kananmuna



Mittaa jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Nypi joukkoon kylmä, kuutioitu voi. Sekoita joukkoon nopeasti kylmä vesi ja pakkaa taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Sekoita täytteen ainekset hellästi keskenään, viimeisenä voi ja jauhot.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Taputtele toinen osa paistovuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Kauli toisesta osasta leivinpaperin päällä piirakalle kansi. Kippaa täyte vuokaan taikinan syleilyyn ja aseta taikinakansi päälle. Kiroa, koska kanneksi tarkoitettu taikinapyörylä repeää (oletettavasti useammastakin kohtaa). Jos kansi ei ole tuhannen silppuna, siihen kannattaa tehdä veitsellä muutama viilto.
Voitele piiras kananmunalla. Paista 220-asteessa noin 20 minuuttia ja alenna sen jälkeen lämpöä 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin puoli tuntia.

1 kommentti:

  1. suolan ja sokerin suhde on makeassa piirakassa hmm.mielenkiintoinen! terkuin K.A :)

    VastaaPoista