Olen itse käynnyt intialaisissa ravintoloissa harmittavan vähän. Oikeastaan vain kerran. Listoilta kumminkin löytyy vaikka mitä syötävää. Tulinen kastike vei tosiaan voiton, lopputuloksena nenän vuotaminen ja intialaisen bissen ryystäminen. Palak Paneerista on kumminkin puhuttu niin paljon, että harmittaa ettei sitä tullut valittua. Siinähän on parhaat elementit, pinaattia ja juustoa. Päätettiin tehdä kotitekoisena.
Palak Paneer
reilu 1 rkl garam masala -mausteseosta (Käytettiin mumbai masalaa, garamia ei löytynyt kotoa)
2 tl currya
1 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 iso tai 2 pientä sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 vihreä paprika
2 vihreää chiliä
4 tomaattia
400-500g pakastepinaattia (jos löydät säilykepinaattia niin käytä sitä!)
2-3dl kasvislientä tarpen mukaan
2dl turkkilaista jogurttia (korkealla rasvaprosentilla)
500g kotijuustoa
suolaa
Aloita pilkkomalla ja hienontamalla sipulit pieniksi. Lisää kaikki mausteet yhteen astiaan. Lisää öljy pannulle, kuullota sipuleita vähän aikaa ja lisää sekaan kaikki mausteet. Kun mausteiden tuoksu on alkanut irrota, lisää sekaan pieniksi kuutioidut tomaatit, paprikat ja silputtu chili. Jos käytät muuta kuin pakastepinaattia, huuhtele se huolellisesti. Lisää pannulle kasvisliemi ja pinaatti. Anna seoksen kiehua ja muhia noin 30 minuuttia. Lopuksi lisää paloiteltu juusto ja jogurtti, mausta maun mukaan suolalla. Kuumenna ja tarjoile.
Ja sitten heti huomio: Tällä ohjeella ruokaa tuli TODELLA paljon. Niin paljon, että sitä jäi jääkaappinkin lojumaan. Siitä muuten tuli myös TODELLA hyvää. Me käytettiin lisäkkeenä punaista tummaa luomuriisiä. Suosittelen. Naanleivät jäi leipomatta, mutta ruokaa oli muutenkin jo riittävästi.
Palak Paneer
reilu 1 rkl garam masala -mausteseosta (Käytettiin mumbai masalaa, garamia ei löytynyt kotoa)
2 tl currya
1 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 iso tai 2 pientä sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 vihreä paprika
2 vihreää chiliä
4 tomaattia
400-500g pakastepinaattia (jos löydät säilykepinaattia niin käytä sitä!)
2-3dl kasvislientä tarpen mukaan
2dl turkkilaista jogurttia (korkealla rasvaprosentilla)
500g kotijuustoa
suolaa
Aloita pilkkomalla ja hienontamalla sipulit pieniksi. Lisää kaikki mausteet yhteen astiaan. Lisää öljy pannulle, kuullota sipuleita vähän aikaa ja lisää sekaan kaikki mausteet. Kun mausteiden tuoksu on alkanut irrota, lisää sekaan pieniksi kuutioidut tomaatit, paprikat ja silputtu chili. Jos käytät muuta kuin pakastepinaattia, huuhtele se huolellisesti. Lisää pannulle kasvisliemi ja pinaatti. Anna seoksen kiehua ja muhia noin 30 minuuttia. Lopuksi lisää paloiteltu juusto ja jogurtti, mausta maun mukaan suolalla. Kuumenna ja tarjoile.
Ja sitten heti huomio: Tällä ohjeella ruokaa tuli TODELLA paljon. Niin paljon, että sitä jäi jääkaappinkin lojumaan. Siitä muuten tuli myös TODELLA hyvää. Me käytettiin lisäkkeenä punaista tummaa luomuriisiä. Suosittelen. Naanleivät jäi leipomatta, mutta ruokaa oli muutenkin jo riittävästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti