keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Parasta pestoa

Eli punajuuripestoa. No en nyt tiedä parasta, ei olla tehty kaikkia. Silti, voittaa kaikki kaupan valmistuotteet 666-0. Ja mitä kaikkia jumalaisia mahdollisuuksia tämä antaa. Ei jää vain tähän kertaan peston teko.

Punajuuripesto

5 punajuurta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2/3 ruukkua basilikaa (riippuu hieman ruukun koosta, pienen ruukun voi laittaa kokonaan)
n. 60g pinjansiemeniä
2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa

Kuori ja pilko punajuuret. Laita ne kiehumaan kypsiksi, vettä niin että peittyvät kunnolla. Kuori ja pilko sipulit palasiksi. Valuta punajuurikattilasta vedet ja lisää loput aineet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Nauti.


Pesto meni vatsaan tuorepastan kanssa ja suosittelen jokaiselle rohkealle punajuuren ystävälle. Ette pety! Loppu pesto ei mennyt hukkaan, vaan siitä kehitettiin: punajuuripestosämpylät. Veikkaan, että tällä ainesosalla mistä tahansa tulisi hyvää. Reseptin idea on otettu Anzkun kauhasta.

Punajuuripestosämpylät

2,5 dl maitoa
reilu 1 rkl tummaa siirappia
reilu ½ pussia kuivahiivaa
2,5 dl vehnäjauhoa

Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi, lisää sekaan loput aineet ja vispaa. Laita astia lämpimään vesihauteeseen, odota kunnes astiassasi alkaa kuplimaan. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia.

1 tl suolaa
1 dl punajuuripestoa
4 dl sämpyläjauhoja

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Lisää astiaan pesto ja suola, tämän jälkeen sämpyläjauhot. Leivo haluamasi määrä sämpylöitä ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Paista uunissa ~15 minuuttia. Nauti voin kera tai ilman. Kunhan taas nautit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti