tiistai 1. marraskuuta 2011

Todella kuuluisan brittikokin rapeat kalat ja muusi

Satuttiin katsomaan televisiota ja mitäpä muuta telkkarista päivisin tulisi kuin tuhat erilaista kokkiohjelmaa. Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat pyörähti käyntiin ja päivän menúna oli rapeaa kalaa & perunamuusia kera parsakaalin ja herneiden. Samalla päätettiin mitä tehdään illalla.



Kalan päälle tehdään siis pestoa, jonka päälle taas levitetään leivänmurusia.

Rapsakkaa vaaleata kalaa

½ teelusikallinen fenkolin siemeniä
~400g vaaleata kalaa
vaaleaa leipää
aurinkokuivattuja tomaatteja
20g parmesan juustoa
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
½ punainen chili
tuoretta basilikaa
balsamicoa
rosmariinia
oliiviöljyä

Parsaherneperunamuusi

5 perunaa
1 parsakaali
500g pakasteherneitä
voita
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Toisin kuin 30 minuutin ohjeessa, kirjoitan yhden ruuan reseptin putkeen. Jos olet HC-tyyppi, niin tee molempia ohjeita samaan aikaan.

Kuori perunat ja pilko samankokoisiksi paloiksi. Lisää kattilaan perunat, hyppysellinen suolaa ja vettä niin, että perunat peittyvät. Irroita parsakaalin kukat ja siirrä sivuun. Pilko parsakaalin varsi samankokoiseksi paloiksi kuin perunat ja lisää kattilaan. Anna kiehua lähes kypsiksi, kunnes lisäät herneet ja parsakaalin kukinnot. Kun kattilan sisältö vaikuttaa valmiilta, kaada vesi pois. Lisää sekaan hieman voita, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Muussaa haluamallesi muussausasteelle.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Ota uuninkestävä astia esiin. Lisää siihen hieman oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja fenkolin siemenet. Asettele kala nahkapuoli ylöspäin ja hiero mausteita pintaan. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja laita se uuniin keskitasolle viideksi minuutiksi. Sillä välin murustele vaaleaa leipää haluamasi määrä (reilusti). Pilko valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja chili. Lisää ne astiaan tai koneeseen, jossa voit luoda niistä pestoa. Revi sekaan tuoretta basilikaa ja lisää myös juusto. Purista sitruunan mehua sekaan ja lisää loraus balsamicoa. Tee aineksista tahnaa! Surrurur.

Juokse ottamaan kala pois uunista, sillä aikaa kului aivan varmasti yli viisi minuuttia. Levitä lusikalla tahna kalan päälle, ripottele vielä rosmariinia. Asettele leivänmurut kalan päälle kauniiksi kerrokseksi. Laita kala takaisin uuniin keskitasolle, paista noin 10 minuuttia tai kunnes leivänmurut ovat sen kauniin kullan ruskeita. Me laitettiin vielä lopussa riskillä grillivastus hetkeksi aikaa päälle, kannattaa kumminkin varoa ettei muruset pala!

Noh. Todella hyväähän siitä tuli. Voin luvata, että on ainakin tuon ylläolevan wall of textin lukemisen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti