Espinacas con piŊones y pasas
50 g rusinoita
2 rkl oliiviöljyä
25 g maapähkinöitä (tai pinjansiemeniä)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl kuivaa sherryä
200 g pinaattia
ripaus paprikajauhetta
merisuolaa
mustapippuria
Liota rusinoita lämpimässä vedessä muutama minuutti. Valuta. Paahda pähkinät (tai siemenet jos olet rikas) kuumalla pannulla, mutta älä polta. Laita pähkinät sivuun odottamaan.
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää paahdetut pähkinät ja valkosipuli ja kuullota niitä minuutin ajan. Lisää joukkoon sherry ja anna kypsyä vielä minuutin ajan. Lisää sitten pinaatti ja paprikajauhe. Sekoita hyvin, jotta ainekset peittyvät tasaisesti nesteeseen. Kypsennä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia ja lisää sitten joukkoon vielä valutetut rusinat sekä suolaa ja pippuria makusi mukaan. Tarjoile. Ja maista myös itse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti