Kati oli tehnyt reissullaan salaatin, jota halusi maistattaa minulle. Kaikessa yksinkertaisuudessa salaatti oli hyvää, vaikka ei kuulemma niin hyvää kuin aikaisemmin tehty. Kerkesin kai sitten sotkea asiat! Resepti oli Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla, Anna & Fanny Bergenstörm kirjasta.
Avokadosalaatti
100g pinaattia / erilaisia salaatinlehtiä
200g vihreitä herneitä
2 avokadoa
20 kpl vihermintun lehteä
Kastike
1 salottisipuli
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl hunajaa
3 rkl maissi -tai rypsiöljyä
Huuhtele pinaatit / salaatit. Kuivaa vedet pois. Lämmitä 1l vettä, jossa on 1tl suolaa. Tämä on herneitä varten. Laita herneet kiehuvaan veteen, katsele 2 minuuttia ja nosta sivuun. Kaada päälle 2dl kylmää vettä. Anna seistä 5 minuuttia, kaada vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja silppua salottisipuli pieneksi. Sekoita kastikeainekset öljyä lukuunottamatta. Lisää öljy samalla sekoittaen. Laita pinaatin -tai salaatinlehdet salaattikulhoon, lisää herneet ja avokadokuutiot. Kaada kastike päälle, koristele mintunlehdillä.
Avokadosalaatti
100g pinaattia / erilaisia salaatinlehtiä
200g vihreitä herneitä
2 avokadoa
20 kpl vihermintun lehteä
Kastike
1 salottisipuli
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl hunajaa
3 rkl maissi -tai rypsiöljyä
Huuhtele pinaatit / salaatit. Kuivaa vedet pois. Lämmitä 1l vettä, jossa on 1tl suolaa. Tämä on herneitä varten. Laita herneet kiehuvaan veteen, katsele 2 minuuttia ja nosta sivuun. Kaada päälle 2dl kylmää vettä. Anna seistä 5 minuuttia, kaada vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja silppua salottisipuli pieneksi. Sekoita kastikeainekset öljyä lukuunottamatta. Lisää öljy samalla sekoittaen. Laita pinaatin -tai salaatinlehdet salaattikulhoon, lisää herneet ja avokadokuutiot. Kaada kastike päälle, koristele mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti