Eli kurpitsakeittoa, parasta mitä voit loihtia syksyn aikana. Ja keiton teon alkuvaiheessa kattilan sisältö näyttää ihan Muumimamman pöperöltä. Enkä edes huijaa, testatkaa ja kokekaa! Tämä kurpitsakeitto on á la H. Välimäki.
Kurpitsakeitto
+600g kurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
50g voita
1,5 rkl ruokosokeria
1,5 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl mustapippuria
7 dl maitoa
Ota kurpitsa käsittelyyn. Nylje siltä kuoret ja leikkaa liha pieniksi, samankokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Lisää kattilaan voi, anna sen sulaa hieman ja lisää kurpitsanpalaset kattilaan. Ruskista paloja hieman ja lisää sekaan ruokosokeri. Kun ruokosokeri on sulanut, lisää mausteet ja valkosipuli. Lopuksi hulauta maito, sekoita samalla. Anna kiehua (eli sekoita paniikissa) 20 minuuttia. Soseuta.
Pohjaanpalaminen on liian helppoa tämän kanssa. Ole varovainen. Mausteita kannattaa rohkeasti kokeilla lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti