torstai 30. joulukuuta 2010

Banana love!

Nyt hävyttömän pitkän tauon jälkeen loppuu tämä lusmuilu ja kerron siitä, mitä me ollaankaan viime kuukausien aikana tehty. Nimittäin ruokaa.
Tässä ehdoton suosikkini marraskuisen herkkulakkoni ajoilta. Koska reseptissä lukee leipä, tämä ei ole herkku. Ei edes vaahterasiirapin kanssa.

Banaanileipä

175 g voita
100 g hienoa sokeria
55 g fariinisokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
3 kypsää banaania
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Painele kuoritut banaanit haarukanselällä karkeaksi massaksi ja sekoita varovasti voiseokseen. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä, kaneli ja kardemumma. Sitten koko hoito voideltuun leipävuokaan 175 asteisen uunin alatasolle reiluksi tunniksi. Jos tökkäät hammastikun taikinaan niin sen pitäis tulla puhtaana ulos. Ja siis mielellään myös mennä puhtaana sisään.



Leivän kannattaa antaa levähtää vuuassa viitisen minuuttia ennen kuin sen kumoaa ritilälle paiston jälkeen. Mutta sitten voi käydä kimppuun. Ja kaadella päälle vaahterasiirappia, mansikkahilloa, mustikoita tai mitä mieli tekee.

Ohje on alunperin napattu kirjasta Brunssi: Täydellinen nautinto (Donovan, Jennifer 2006). Muuttelin sitä itse lisäämällä kardemumman ja vaihtamalla vaniljaesanssin vaniljasokeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti