torstai 30. joulukuuta 2010

Äidin kakku

Kukaan ei tykkää kuivakakuista, koska ne ovat kuivia. Tämä ei ole. Tämä on ihastuttavan mehevä. Ja ennen kaikkea rakas, koska ohje on suoraan äidiltäni. Ja huumoriarvolle kakun nimen ja äitihehkutuksen välillä ei saa nauraa.


Paholaisen  kakku

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl voisulaa
2 dl maitoa
2 munaa

Sekoita kuivat aineet. Lisää hieman jäähtynyt voi sula, maito ja munat, joiden rakenne on rikottu. Sekoita tasaiseksi kiiltäväksi taikinaksi ja kaavi voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Kannattaa kärkkyä uuninluukulla jo ennen kuin tunti on kulunut, sillä kakun mehevyys vähenee, jos sitä paistaa liikaa. Koska oma kakkuvuokani oli pienempi (ja surkeampi) kuin äitini, tein 3/4 taikinan ja annoin sen olla uunissa 50 minuuttia ja mehevyys oli kohdillaan. Että sitä mukaa.



Ihana äiti. Ihana kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti